Vegan sushi bez ryżu Nori, papryka, ogórek, awokado, kiełki brokuła, imbir, mieszanka sałat, tofu marynowane w sosie sojowym oleju sezamowym i ziarnach sezamu. Podawać z sosem sojowym i chrzanem lub wasabi
Drożdżowe ślimaczki Składniki na ciasto: 50g drożdży 4 szkl. mąki pszennej 2/3 szkl. cukru trzcinowego 1 szkl. mleka roślinnego 1/2 szkl. oleju Drożdże ucieramy z cukrem. Czekamy, aż się rozpuszczą. Następnie dodajemy ciepłe mleko i zaczyn odstawiamy pod przykryciem na 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodajemy olej i mąkę i dokładnie wyrabiamy ciasto. Odkładamy je w ciepłe miejsce na 40 minut, aby wyrosło. Następnie wyrabiamy ciasto z odrobiną mąki, aby się nie kleiło. Rozwałkowujemy, tak aby wyszedł nam możliwie równy prostokąt. Smarujemy go dowolnym farszem. Ciasto zwijamy w rulon i kroimy go ostrym nożem na 3 cm krążki, które układamy na blasze. Pieczemy w 180 st.C przez około 45 min.
Wegański smalec Na 3/4 szklanki oleju podsmażamy 3 posiekane cebule, 2 garści granulatu sojowego, solimy, pieprzymy i dodajemy szczyptę cukru. Jak wszystko zmięknie dodajemy kostkę Planty lub rafinowanego oleju kokosowego, mieszamy aż się rozpuści, przekładamy do naczynia i studzimy.