Rozdajemy obiady ze "Smakiem" i choinki z leśnikami

2017-12-13 12:00:00(ost. akt: 2017-12-13 13:20:34)
Bar Smak

Bar Smak

Autor zdjęcia: Anna Zbilska

W czwartek, 14 grudnia pod siedzibą redakcji Gazety Lidzbarskiej będziemy rozdawali razem z Nadleśnictwem Wichrowo choinki. Robimy też wspólną akcję z barem "Smak". 30 naszych Czytelników będzie mogło skorzystać z zaproszenia na dwudaniowy obiad.
W czwartek, 14 grudnia od godz. 10:00 pod siedzibą redakcji przy ul. Milewicza 5 w Lidzbarku Warmińskim będziemy rozdawali z Nadleśnictwem Wichrowo choinki.

Mamy ich do rozdania 30. Tak więc obdarujemy świerkiem tylko 30 pierwszych osób, które odwiedzą nas przynosząc ze sobą najnowsze wydanie Gazety Lidzbarskiej. Już się cieszymy na tę akcję.

Ale to nie jedyna niespodzianka dla naszych Czytelników. W dzisiejszym wydaniu GL obok tego tekstu znajdziecie państwo kupon, który jest jednocześnie zaproszeniem na obiad do baru "Smak" w Lidzbarku Warmińskim.

Sympatyczne panie z tego znanego lidzbarczanom lokalu gastronomicznego postanowiły rozdać 30 dwudaniowych obiadów. Z przyczyn organizacyjnych nie będzie można wybierać dań z karty, ale na pewno gospodynie "Smaku" przygotują coś smacznego i tradycyjnego, bo kuchnia baru słynie z polskich tradycyjnych dań.

— Mamy ogromny asortyment — odpowiada Irena Buczyńska. — Kilka rodzajów zup, a drugich dań kilkadziesiąt i to wszystko są dania polskie, tradycyjne. Samego schabowego robimy na kilka sposobów.

W zasadzie robimy niemal wszystko, nie tylko to co jest w karcie, musimy mieć jednak na to czas, więc nietypowe zamówienie trzeba złożyć dzień wcześniej.

Bar "Smak" jest doskonale znany w Lidzbarku Warmińskim. Karmi lidzbarczan i turystów od 27 lat. Początkowo należał do PSS "Społem", a później trzy pracujące w nim panie postanowiły same go poprowadzić.

Zmienił się wystrój, ale tak jak zawsze podstawę stanowią polskie tradycyjne dania, które niemal wszyscy lubimy. Można ich spróbować nie tylko w barze ale też na wielu miejskich imprezach.

Panie ze "Smaku" przygotowują np. potrawy na Wigilię Miejską. W ubiegłym roku były to: ryby, kapusta wigilijna, pierogi zwykłe i drożdżowe.

"Smak" robi też katering oraz dowozi bezpłatnie jedzenie (dodaje tylko koszt opakowania). Przygotowuje też potrawy świąteczne. Poniżej potrawy, które można już zamawiać na świąteczny stół.

Świąteczne menu na zamówienie

Uszka wigilijne (60szt.) 0,5 kg - 18 zł
Pierogi domowe gotowane (12 szt.) 0,5 kg - 15 zł
Pierogi drożdżowe smażone (15 szt.) 0,5 kg - 15 zł
Krokiety - 3 zł sztuka
Paszteciki drożdżowe pieczone - 3 zł sztuka
Gołąbki z nadzieniem postnym (8 szt.) - 28 zł za kg
Kapusta wigilijna - 22 zł za kg
Ryba: z warzywami - 5 zł, w galarecie (2 porcje/1 op. 8 zł, śledź po węgiersku 4 zł porcja, w śmietanie z cebulą i jabłkiem - 4 zł porcja.
Drób: galantyna drobiowa 38 zł kilogram, udka pieczone faszerowane mięsne drobiowym - 0,5 kg 15 zł.
Mięsa pieczone tradycyjnie (domowe): schab nadziewany bakaliami - 0,5 kg - 25 zł, karkówka lub karkówka nadziewana bakaliami 0,5 kg - 25 zł, pieczeń drobiowa - 0,5 kg - 20 zł, boczek faszerowany mięsem (0,5 kg) - 22 zł.
kotlet de voille - 6 zł sztuka (ze szpinakiem, z pieczarką).
(Zamówienia można składać do 17 grudnia).

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5