Wyśmienita sałatka ze szpinaku z tuńczykiem
2016-02-03 12:00:00(ost. akt: 2016-02-03 11:33:21)
Szpinak zebrałam z naszego ogródka i okazał się strzałem w dziesiątkę :) Teraz będzie gościł u nas co roku ;) Sałatka jest naprawdę wyborna. Idealnym dopełnieniem jest kromka dobrego chleba albo grzanka. Cud po prostu :) Mój Mąż myślał, że się nią nie naje, a najedliśmy się idealnie, w sam raz na kolację.
Składniki na 2 głodne osoby:
duża miska świeżego szpinaku (ok. 300g-400g)
puszka tuńczyka w sosie własnym
1-2 pomidory pokrojone w „ósemki”
4 jajka ugotowane na twardo
garść zielonych oliwek
sos Knorr francuski
łyżeczka musztardy francuskiej
puszka tuńczyka w sosie własnym
1-2 pomidory pokrojone w „ósemki”
4 jajka ugotowane na twardo
garść zielonych oliwek
sos Knorr francuski
łyżeczka musztardy francuskiej
Szpinak myjemy dokładnie. Ja wsadzam do głębokiej miski, nalewam wody, płuczę i zostawiam, by cały piach opadł na dno. Potem delikatnie wyciągam i osuszam czystą ściereczką.
Sos przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu dodając łyżeczkę musztardy.
Szpinak dzielimy na dwie porcje i układamy do misek. Na sałacie układamy porwanego na kawałki tuńczyka, po 2 jajka pokrojone w ćwiartki, pomidora, oliwki i polewamy sosem :) I wszystko! A takie pyszne, że szok ;)
Sos przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu dodając łyżeczkę musztardy.
Szpinak dzielimy na dwie porcje i układamy do misek. Na sałacie układamy porwanego na kawałki tuńczyka, po 2 jajka pokrojone w ćwiartki, pomidora, oliwki i polewamy sosem :) I wszystko! A takie pyszne, że szok ;)
Wszystkie przepisy pochodzą z bloga NieNaŻarty
Czytaj e-wydanie
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
czytelniczka #1923513 | 81.163.*.* 3 lut 2016 13:31
sos można zrobić samemu, bez sztucznych dodatków jakie znajdziemy w torebce :)
odpowiedz na ten komentarz